Ultra Trail les Fonts 120 km +6000m

18/03/2015

El passat diumenge 8 de Març a Xerta, va tenir lloc la 6a. Cursa de Muntanya puntuable pel Circuit de les Terres de l’Ebre: la VII Cursa de les Fonts. El C.E.P. com acostuma a ser, estava molt ben representat amb el Raül, el Vicenç i Jo.
Abans de continuar amb la crònica m’agradaria felicitar i donar l’enhorabona a un molt bon company de viatge, excel•lent corredor i magnífica persona, el Raül Garcia. Aquest senyor aquest passat cap de setmana va aconseguir ser finisher de la prestigiosa U.T. Les Fonts! 120 kms. de Natura, 6000 metres de Desnivell, 3 Etapes en 3 Dies: Nocturneta (23kms.) + Trail (70 kms.) + Cursa (27kms.)!!! Una fita que no tots els corredors aconsegueixen assolir, per això des del C.E.P. i des d’aquesta crònica felicitar amb majúscules al Raül!!! Una pregunta: quan serà la pròxima? ;-p
Per altra banda, felicitar a un gran company i amic, que va decidir no competir a la Cursa per donar suport, ànims i ajuda al Raül i acompanyar-lo en l’última i difícil etapa de la U.T., es tracta del Gran Vicenç Brull! Moltes gràcies per aquesta solidaritat i sacrifici extraordinari que et defineixen com una excel•lent persona.
Bé…… l’última etapa de la U.T. les Fonts, la clàssica Cursa de les Fonts, es tracta d’una prova llarga (27 kms.) i dura (1650 mtrs. de Desnivell + ). Una cursa que va transcórrer majoritàriament per senderes i algun tram de pista.
El track de la Cursa en forma de piràmide feia preveure que seria una cursa molt dura en la primera meitat, fins arribar a dalt de la Coscollosa (850 mtrs.) …i així va ser! Des del primer km. vam començar a pujar, pujar i pujar, on per moments semblava que no s’avançava fins al km. 15. Des d’aquest punt fins al final, ens esperava un descens molt difícil i tècnic, que per moments exigia una concentració exagerada. El descens es va fer etern degut al gran desgast de la pujada.
Com anècdota de la jornada, mencionar que el fet de córrer amb corredors que participaven en la UT em va permetre compartir moments amb grandíssims corredors (com Kiko Martí Bertomeu) que de forma habitual és impensable coincidir! Realment una experiència difícil d’oblidar!
Fins la propera cursa a la Pobla de Massaluca.