1a marxa de Colldejou

31/05/2018

1era Marxa de Colldejou

 

Som cap a finals de Maig  i  ja des de fa dies  vam decidir que aquest any en aquestes dates repetiriem  la marxa dels Dips, ara ja no es diu així,  , que ja haviem fet altres cops,   però que aquest any ha canviat de lloc de sortida i totalment l’Itinerari .

Aixi que quatre membres del CEP ens decidim , cadascú al seu ritme,  a  mirar de fer  aquesta marxa tant característica de les nostres contrades . Sabem que per davant tenim 48 km i un desnivell considerable.

Així que comencem  el nostre camí per  tot un seguit de corriols que ens duran fins a Pratdip , des d’aquí  iniciem l’ascens al Mont-redon , a 860 m  , el punt més alt de la marxa , ho fem a través de les crestes de la Seda  , un paratge d’una bellesa singular que ens serveix per  anar obrint boca del paisatge que anirem veient durant tot el recorregut , d’allí anirem baixant fins a Llebaria , població que tornarem a trepitjar  més endavant.

Des d’allí  ens dirigim cap al Priorat , cap al terme de Capçanes , pas pel Mas Collet, sentint de Fons  el soroll de l’aigua de la Fou  i arribarem al peu del Montalt  que deixarem a la nostra dreta  per tal de  anar rodejant-lo  passant pel barranc de la Mafia  on tobarem un altre punt per on es poc accedir al Montalt .

A partir d’aquí  la calor ja es fa evident , portem gairebé 5 hores  i el sol  comença a apretar  i ens fa sospitar que tindrem  que suar la cansalada , però en una estona la cosa canvia i  els núvols comencen a fer acte de presència , anem planejant  fins que arribem al mas d’en Ramer on un bon pa amb tomaca i pernil que  acompanyem d’una cervesseta ben fresca  i que ens fa reviscolar  . Ara si ve la pujada , aquí comencen les primeres gotes , es poca cosa però els trons que sentim de fons ens fan pensar que potser ens mullarem .

Ens enfilem de nou cap a la serra de Llaberia, un cop al poble ,   toca anar fins al Portell per tal de baixar pels revolts  que farem sota una pluja  que fa relliscós el terreny  i que refresca l’ambient, d’alli al pla de la Femada , on ja sense pluja  enfilem els darrers kilometres que ens duran a la Torre de Fontaubella.

Ja són més de les 4 de la tarde , i ens queda el darrer esforç que ens durà al objectiu final , una nova pujada i en menys d’una hora ens trobem just damunt de Colldejou , objectiu complert , i a l’arribada  un bon entrepà de llangonissa i la cervessa  de rigor  donen fi a aquesta nova marxa plena d’encant  que si esteu preparats podeu gaudir .

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.