Pollegó Inferior del Pedraforca per la Gran Diagonal

Pollegó Inferior del Pedraforca per la Gran Diagonal

27/10/2012

Enfilem la cara menys coneguda d’aquesta gran muntanya seguint un itinerari ben entretingut. A diferència del cim principal, la vessant sud és poc concorreguda, i menys encara si sortim del camí normal. Una ruta original i divertida que ens porta a creuar les Coves dels Talibans, un gran pont natural de roca i un curiós túnel d’uns 50 metres amb una grimpada vertical, en principi sense gran dificultat, però degut a la gran humitat la roca relliscava molt.

Sortint de la grandiosa cova dels Talibans ens enfilem per un pas una mica aeri fins a la Feixa Alta fent uns passos fàcils d’escalada per anar a buscar el fort pendent de la Gran Diagonal seguint uns passos encadenats i verticals. Grimpem fins al cim.

Des del cim contemplem la peregrinació cap al Pollegó Superior, una munió de formiguetes que pugen i sobretot baixen del cim cap a l’Enforcadura. En canvi aquí no hi ha ningú, absoluta tranquil·litat.
Ens prenem un breu descans i la tradicional foto de cim, tots satisfets, per ràpidament crestejar el pollegó inferior en busca de la reunió per montar el ràpel. Allà ens cauen els primers flocs de neu…

Uns metres més avall montem el segon ràpel que ens durà fins a l’enforcadura, des d’on baixarem per la malmesa tartera fins trobar el sender que ens durà al refugi cap a l’esquerra o cap a la pista on hem deixat els cotxes a la dreta.

Podem seguir la pista en baixada, però el Ricard ens fa deixar la pista per entrar a un bosquet molt maquetó on trobem els primers rovellons de la temporada que deixem abandonats a la seva sort pq el Fidel ens vigila d’aprop.

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.