100% MONTSANT

100% MONTSANT

22/04/2015

Montsant 19 d’abril de 2015

100% Montsant, dues paraules que resumeixen l’excursió d’aquest passat diumenge.

Sortim de La Morera nou excursionistes al voltant de les vuit del matí per pujar cap al Grau dels Barrots, aquest dia Montsant porta capell, i ja esperàvem trobar núvols baixos i vent.

A bon pas arribem al grau, està equipat, d’aquí el seu nom. El passem sense cap problema i esmorzem al Racó dels Boixets, arrecerats del vent.

Continuem cap a Serra Major, per anar pel barranc de l’Aixaragall i els grauets de Mateva, que ens porten al Toll de l’Ou.

Hi ha força aigua, degut a les últimes pluges i ens convida a fer moltes fotos.

Cap al camí de La Pleta, ens desviem per anar a trobar una de les joies d’aquesta excursió, La Llibreria.

El camí és frondós, una vegetació abundant i  unes formacions rocoses espectaculars, ens endinsem en unes cavitats i avencs que ens deixen bocabadats.

Hi estem una bona estona, i reprenem el camí per arribar al Pont Natural. D’aquí veiem Els Ventadors, al davant nostre.

Baixada pel Vidalbar, fort pendent, ens parem a fer fotografies als salts d’aigua. Ja a Cova Fumada, parem a dinar, ja hi ha gana i després continuem per agafar un camí una mica embrossat que transcorre entre els dos barrancs, d’aquí impressionen els singles del barranc de la Falconera.

Arribem al PR, i ja no deixem el barranc del Vidalbar fins a arribar a un dels punts més alts de l’excursió, El Piló dels Senyalets (1109 m.)

Ens recuperem una mica de la forta pujada, i per Serra Major, ara si amb bon sol, per acabar baixant pel Grau de la Grallera arribant cap a tres quarts de set al poble de La Morera.

Que més us puc explicar, em gaudit de valent, una mica cansats, doncs la jornada ha estat llarga. La primavera omple Montsant de colors, de sons, d’olors, de paisatges increïbles, que ens porta a reflexionar que és d’important protegir aquest entorn tan fantàstic i a la vegada tan fràgil.

Amics ens tornarem a trobar a la pròxima sortida, només dir-vos…fins aviat!!!

Raül

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.