Al Llac de Sant Maurici en família

Al Llac de Sant Maurici en família

05/09/2014

Crònica de la Noe.

Si us esteu plantejant una sortida familiar amb nens, us proposo visitar el llac de Sant Maurici ja que el recorregut no és molt dur, hi ha molta aigua pel camí i el paisatge és preciós.

La nostra família vam optar per agafar un taxi des del municipi de Sort fins al Llac de Sant Maurici i, des d’allà, caminant, vam arribar al refugi d’Amitges, per on passa la ruta “Carros de Foc”. Des del llac hi ha una vista impressionant dels Encantats, una de les muntanyes llegendàries del nostres país. Després de pujar durant aproximadament una hora, vam arribar a l’estany de la Ratera. Pel camí, pots visitar la cascada que duu el mateix nom i, tot i que nosaltres no hi vam anar, diuen que és espectacular. Quan arribes a l’estany de la Ratera tens dues opcions per arribar al refugi d’Amitges: un camí ample, una mica avorrit pel meu gust, per on passen els cotxes per arribar-hi i que et porta al refugi amb quaranta minuts caminant o bé un altre camí, una mica més dret i més llarg – cinquanta-cinc minuts caminant – però el qual val molt la pena perquè durant el trajecte pots visitar més llacs i el paisatge és preciós. Una vegada arribats al refugi tens la possibilitat de menjar i dormir.

I per últim, un suggeriment: si sortiu sovint per la muntanya, us recomano federar-vos. Aquest consell ve donat per l’experiència, o aventura, viscuda en la nostra darrera caminada familiar a l’estany de Sant Maurici quan, a 2.300 metres d’altura, vaig esquinçar-me el turmell i va haver de venir a buscar-me un helicòpter dels bombers per després traslladar-me fins a Tremp amb ambulància. Cal dir que l’atenció rebuda va ser excel•lent i molt ràpida. Des d’aquí, el meu agraïment. Salut i cames!