CAMINS TROBATS (MONTSANT)

CAMINS TROBATS (MONTSANT)

04/06/2015
Montsant. Camins Trobats
31 de maig 2015

L’excursió d’aquest dia transcorre per la zona de l’embassament de Margalef.
Sortim a les set de Falset, matinem ja que la jornada es preveu llarga. Som set  excursionistes del club, i ens dirigim cap al pàrquing de l’embassament. Comencem la caminada, seguint el camí que va cap a Ulldemolins, a buscar la Cova de la Taverna, una joia de la natura. Per entrar, anem mig acotxats, mirant de no ficar els peus a l’aigua. La cova és fantàstica, l’anem seguint, observant les formacions rocoses, l’aigua per tot arreu i una variada fauna, composta d’ amfibis, insectes i rats-penats.
La cova està equipada amb unes petites escales i trams de corda que faciliten arribar al final, on sortim a l’exterior i per un bonic corriol tornem a l’entrada.
Continuem l’excursió Barranc de la Taverna amunt, arribem al Recó del Teix, esmorzem que ja tocava, al costat del teix mil·lenari. Decidim canviar una mica el recorregut, i agafem el camí de les Codolles de la Xispa, són camins poc transitats i la vegetació és més espesa, veiem la Cova de l’Ascla. Anem direcció al Molló Alt, per anar a trobar el Barranc de la Falconera. La calor s’intensifica de valent i arribats al Grau de la Ferrera, decidim aventurar-nos a buscar un camí puntejat que seguint el Serrat del Sarraí, ens ha de portar fins al Mas d’en Soleràs, al costat del Riu Montsant. Les vistes són espectaculars, es veuen els Ventadors, cingles de la Falconera i tota la plana de Lleida. Seguim unes fites, amb bona direcció, el camí està tapat i no es dibuixa molt bé. Arribats a un punt, el camí es perd. Des de dalt veiem el riu Montsant, i intentem retrobar el sender. Descobrim una fita, que ens marca per on em de seguir. D’aquí el nom de camins trobats. Anem baixant i sortim al Mas d’en Soleràs, on descansem de la feixuga baixada. Dinem i ens remullem al riu.
Continuem pel camí d’Ulldemolins resseguint el pantà, i anem a veure la Cova de la Columna o Pilar, nom que li dona l’ original pilar que hi ha al mig de la cova, una meravella arquitectònica. Seguim el camí per arribar al lloc de la sortida.
En resum, una bonica excursió on descobrim nous paratges i recons d’aquest Montsant, que no ens deixa de sorpendre.
Us espero a la pròxima, no us defraudarà!!!
Fins aviat

Raül

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.