EXCURSIÓ VILAPLANA

EXCURSIÓ VILAPLANA

14/10/2015

Són sobre 2/4 de 9 del matí , la dotzena d’integrants de l’excursió que farem avui arribem, després de passar per Vilaplana,  a un pàrquing a prop de la Font del Roure , punt d’inici de la nostra excursió d’avui.

Només sortir trobem la Font , únic punt d’aigua del recorregut , es pot dir que gairebé no raja , sort que tots plegats anem preparats per a no patir set.

I comencem forts , només sortir trobem els primers obstacles al camí , una lleixa de pedra que ens fa camina a quatre grapes una estona i el grau del Trencanous , amb alguna que altra part amb una certa dificultat per superar-lo , però un cop dalt sembla que lo més complicat ja està passat.

Un cop dalt divisem al nostre davant les antenes de la Mussara, sembla que ja no farem gaires pujades més , cosa que veurem més endavant que no és certa del tot.

Tot just portem una hora i mitja de camí i arribem  al Mas del Morenet, aquí toca esmorzar , i un cop enllestit l’àpat iniciem l’ascensió , a mig camí  ens aturem per fer una visita al que es coneix com a hospital dels Carlins , i continuant de nou pel senderó per dins un bosc  pugem fins al camí ral que ens durà fins al poble vell de la Mussara,  estem al punt més alt de l’excursió a gairebé 1000 m , també passem pel refugi de la Mussara on toca agafa un parell de cerveses que més endavant compartirem.

A partir d’ara ja toca el retorn al punt de partida  tot baixant pel camí de les Tosques, fins arribar  a un pal indicador que ens baixa fins a Vilaplana o bé ens endinsa per un senderó  que ens farà vorejar la cinglera , agafem aquest últim,   i tot portant un bon rítme arribem de nou a la Font del Roure.

En definitiva una excursió amb bones vistes des de la Mussara , força ombrívola per si fa calor  i un parell de punts que et deixen un cert regust d’aventura,   molt recomanable per tots aquells que vulguin fer un tast dels paisatges de la serra de Prades.

Moltes gràcies als guies per aquestes grans excursions que ja ens tenen acostumats.

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.