La Picossa

La Picossa

12/01/2015

El diumenge 11 de gener de 2015,un grupet del Club Excursionista Priorat i buscadors de tresors, sortim des de l’ermita de Sant Jeroni de Móra d’Ebre per tal de realitzar una excursió geocaching. Bé, alguns encara no sabien com funcionava la cosa i no ho veien gaire clar.

El Pol, la Balma, la Clara i el Julià han estat els autèntics protagonistes. Han buscat tots els 14 catxés amb molta facilitat i han caminat 5 km i 250 metres amb uns desnivells moooolt importants. Els protagonistes secundaris hem gaudit veient com els petits s’ho passaven teta caminant i buscant.
La ruta que hem fet és circular, té un recorregut de 5,2 quilòmetres i s’ha de pujar fins a 495 metres (cim de la Picossa) superant un desnivell de 356 metres.

És una sortida senzilla però que cal tenir en compte la forta pujada incial, zones tècniques i de perill i la forta baixada al final.
El punt d’inici i final de la ruta és l’ermita de Sant Jeroni. Des de l’ermita marxem en direcció sud-est per un camí ample de terra. Després de trobar els dos primers catxés agafem el senderó que pujarà i pujarà i pujarà fins al cingle on trobem una gran balma i la Cova de la Porca. Ja que avui ve la Balma i tenim gana decidim que aquí esmorzarem.

Ja amb la panxa plena encara hem de seguir pujant i pujant i pujant…fins arribar al Cim de l’Estel que hi arribem gairebé escalant. Trobem el tercer catxé i fem la foto de grup.

És en aquest catxé quan la Balma i la Clara veuen molt més clar que això del geoching els agrada. Agafen el GPS i ja tenim les guies fins al final, ningú les pot avançar ja que com diuen elles, són les “ JeFes Eses” (GPS).
Seguim i arribem al vèrtex geodèsic. Ja som al Cim de la Picossa i gaudim d’un vistes d’ocell espectaculars. Un sender ens portarà al balcó de la Picossa on trobem el quart catxé el qual ens fa especial il•lusió ja que la seva creadora n’és la pediatra del Falset, la Maribí.

Un cop d’alt de tot haurem de baixar per situar-nos a la cresta que seguirem tota l’estona i on trobarem gairebé la resta de catxés. Sense deixar aquest senderó fem cap a la Penya Roja a 446 metres d’alçada. A els grans això de buscar tresors ja no ens fa tanta gràcia, però els nens no se’n volen deixar cap, així que a callar i a buscar.

Des de la Penya Roja cal seguir crestejant i seguir el sender que baixa de manera molt pronunciada. Les vistes són magnífiques i gaudim de la visita d’uns cabirols preciosos.

Seguim baixant i baixant i baixant…, i arribarem a l’estelada que s’hissa damunt de Sant Jeroni. Des de la bandera continuarem baixant la cresta avall en el tram més complicat de tota l’excursió.

Un cop a l’ermita busquem l’últim catxé que ens falta i mengem tots junts unes piruletes per celebrar aquest bonica sortida.
Esperem que hi hagi molt èxit a les pròximes sortides familiars i que els pares i les mares s’animin a compartir experiències com aquestes.

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.