MONTSANT; GRAU DEL LLOP I CRESTA DEL VENTADORS

MONTSANT; GRAU DEL LLOP I CRESTA DEL VENTADORS

02/11/2015

Montsant. Grau del Llop i Cresta dels Ventadors
31 Octubre 2015

Per fer gana per la Castanyada, ens trobem onze excursionistes vora les vuit del matí a L’Ermita de Sant Antoni a Ulldemolins.
Sortim direcció les Codolles Fondes per desviar-nos a trobar el sender que ens porta al Grau del Llop, aquest és dret i exigent, sobretot cap al final, amb una forta pujada. Ja arribats a dalt, girem per la carena fins a la Punta dels Pins Carrassers, on les vistes són impressionants, al davant nostre tenim La Serra de la Llena, i fins i tot veiem els cims del Pirineu. Esmorzem, i entre xarrera i rialles passem una bona estona. I com a curiositat ens trobem amb una somereta del Montsant, un insecte endèmic d’aquesta serralada.
Continuem la carena en direcció a la Cresta dels Ventadors, la baixada és pronunciada, i per la cresta s’ha d’anar amb compte, és un xic aeri i les vistes al Barranc dels Pèlags són increïbles, es veu El Toll de l’Ou, La Llibreria i tota la Serra Major. Ens quedem meravellats.
Acabada la cresta, seguim una sendera cap al Congost del Fraguerau, al qual arribem i creuant el pont penjant fem visita a L’Ermita de Sant Bartomeu.
Desfem camí i ja agafem direcció Codolles Fondes i L’Ermita de Sant Antoni, el lloc de sortida.
En definitiva, una bonica excursió, no recomanable si el terreny està moll, ja que és força relliscós, on es pot visitar un indret força desconegut de la Serra del Montsant.
Fins a la pròxima, companys i companyes!!!

Raül

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.