UN TOMB PEL MONTSANT

UN TOMB PEL MONTSANT

25/04/2015

Crònica D’un Tomb pel Montsant

Som diumenge i avui toca de nou cursa , aquest cop a la nostra comarca , i ni més ni menys que pel nostre Montsant.
Ens trobem a la sortida de Falset el Joan Carles , l’Armand i un convidat que ens donarà suport , l’Oriol, pujem dalt al cotxe i cap a la Morera falta gent.
Ja som als peus del Montsant i just darrere nostre aparca una furgoneta groga que ens sona , són el Pau , el Jose Mari i el Jordi , vet aquí que entre la cursa i la caminada serem una colleta i a més amb el suport logístic del Pau i l’Oriol en el reportatge gràfic , un luxe.

Són 2/4 de 10 i sona el tret de sortida de la cursa , tenim 20 km per davant, el Joan Carles i un servidor , ens dirigim cap a la primera baixada que farà del primer kilometre el més ràpid de la cursa , quan portem tot just un km i mig agafem ja el primer senderó que ens durà per una zona boscosa just per sota de la Morera , a la zona oposada al Montsant , seguint el mateix tornarem a fer cap a la Morera , en aquest momento portem uns 5 Km i ens trobem al primer dels avituallaments de la cursa.

Ara si tenim el Montsant just al nostre davant i iniciem el cami que ens durà fins al grau de l’Escletxa tot passant pel GR 171 , just en el Km 11 i abans d’enfila la piujada forta trobem el segon i darrer avituallament de la cursa , som al Km 11 , tenim per davant dos km de forta pujada , el temps ens acompaña , no fa molta calor i just dalt de la serra major fa una airet fresquet que dona bo.
A partir toca planejar una bona estona fins que agafant un senderó a la nostra Esquerra baixarem una mica per trovar-nos a uns dels llocs més emblemàtics del Montsant , el Clot del Cirer, som al Km 15. Per aquest punt anem trobant a la gent capdavantera de la caminada , el Jordi i el Jose Mari entre ells.

Ja falta menys , tornem a la Serra Major , concretament al Pilo dels senyalets (1100 m ) , punt més alt de la cursa , d’alli al Grau de la Grallera , i pel cami de les Solfores anem baixant fisn al punt de sortida , La Morera , ja hi som , ja hem arribat, tot just després de més de 2h i quart el Joan Carles i l’Armand , una mica més tard, ens planten a la linia d’arribada i no gaire lluny de nosaltres ho fan el Jordi i el Jose Mari , tots quatre , junt amb el Pau que ens va estar fent el reportatge gràfic , arribem a la linia d’arribada .

Ara toca refrigeri i dutxa , sembla que això darrer no és posible , una pertita errada , s’ha d’anar a Cornudella , però bé reposem i comentem la cursa , una cursa corredora , a prop de casa i per un paratge encisador , el Montsant , que carai , segur que tots en teniem ganes , hem disfrutat del paisatge i damunt corrent , que més podem demanar?

En definitiva , bon dia , bona cursa , paisatge bucòlic , per acabar-ho amb una àpat a la mateixa Morera , si més no el Joan Carles i l’Armand , cursa o caminada molt recomanable per tots aquells que vulguin fer un tomb pel Montsant , esperem que ho proveu per que segur que l’any que ve més.

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.