PICS MARCADAU I GAURIER

PICS MARCADAU I GAURIER

07/07/2016

Dissabte ben d’hora sortim de Falset 3 membres del CEP, Jordi, Esteve i Joan. Esmorzem al poble de Panticosa i iniciem la marxa d’aproximació al refugi de Bachimaña desde Baños de Panticosa. El temps és variable, núvols i sol. No teníem clar  si el temps ens permetria assolir l’objectiu de dissabte, els pics de Marcadau. Una vegada al refugi, deixem material i ens dirigim cap al coll de Marcadau seguint el GR. Aquest coll separa la banda aragonesa de la francesa. Després d’una hora i mitja, l’Esteve decideix tornar al refugi per tal de reservar-se pel plat fort del cap de setmana, el pic Gaurier. Continuem fins al port de Marcadau sense deixar el GR. El camí està ben marcat i hem de travessar petites extensions de neu.  El temps millora i la visibilitat és bona així que tot i el vent moderat  continuem fins al  pic de Marcadau Nord o Muga Nord (2676).  Mengem una miqueta i després de les fotos de rigor continuem per la cresta en busca del pic de Marcadau Central i el pic Marcadau Sud o Muga Sud de 2727m. La cresta és senzilla amb algun tram aeri i alguna grimpada sense dificultats. Baixem al refugi sense més contratemps arribant sobre les 17:30. El sopar va ser fabulós i ens va permetre carregar energies per diumenge. Molt bon ambient al refugi.

La méteo al dia següent va ser esplèndida. Sol i sense vent. Agafem el GR direcció a l’Ibón Azul superior. Quan arribem deixem el GR i girem a la dreta direcció NW en busca del coll entre el pic Piedrafita i el Gaurier. Passem per sota de les parets de la Punta Zarra.  Comencem per una franja herbosa per continuar per un esperó de pedra ample. A 100 metres del coll, ens posem els grampons per superar la pala de neu que condueix al coll.  Es visualitza el pic Piedrafita, la Punta Zarra, i els pics de los Infiernos. Una vegada al coll, comença la part interessant i més tècnica, una bonica aresta de pedra amb dificultats de II grau. Deixem la primera  agulla a l’esquerra, i avancem per la vessant sud. Hi ham  trams aeris però horitzontals. La cresta no és difícil, però si entretinguda i cal anar en compte. Hi han curtes grimpades de II grau i no permet relaxar-se en cap moment. L’Esteve pren la iniciativa i sembla que es conegui l’aresta perfectament. En Jordi puja molt bé i amb molta seguretat.   A les 10 arribem al primer cim del pic Gaurier, el cim Sud (2905). Estem molt contents i la visibilitat ens permet tenir una visió de cims emblemàtics com el Vignemale, el Gran Facha o el Balaitous.  Després d’unes fotos, inicio el descens a la bretxa que el separa del cim Nord (2906). Una grimpada senzilla i pujo al cim Nord.

La baixada la farem desfent la cresta i amb molta atenció. Un cop al coll, ens posem grampons i baixem ràpidament fins a l’Ibón superior Azul aprofitant una pala de neu. A les 14:00 arribem al cotxe acalorats però molt contents.

Un cap de setmana de molta muntanya i millor companyia.

Fins la propera.

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.