6a Cursa Camí de Sirga

6a Cursa Camí de Sirga

17/11/2015

Som Diumenge , quarts de 8 del matí , 4 integrants del CEP ens trobem a la gasolinera per emprendre viatge cap a la comarca veïna , la Ribera d’Ebre , per participar en una de les clàssiques del circuit de les Terres de l’Ebre. Ja ens han dit que si bé el circuit té molt a veure amb el d’altres anys hi veurem canvis importants i us podem assegurar que així ha estat.
La sortida serà com sempre des de St Jeroni , l’època de l’any totalment diferent , aquest any la fem a la tardor, cosa que , a priori , ens ha de garantir que no patirem massa calor.
D’entrada ja sabem que la cursa d’aquest any es farà en direcció inversa , i el desnivell positiu aquest any arriba fins als 1450m . El perfil ens assenyala un recorregut d’aquells que anomenem “trencacames”.
Només començar la cursa enfilem per un senderó boscós que fent els alts i baixos corresponents ens col•locarà a una sendera que ens durà a un dels punts emblemàtics d’aquesta cursa el Pic de l’Aguilà ,som al quilòmetre 7, en aquest punt , a banda i banda tenim unes vistes força espectaculars , això es el que podem intuir en mig de la boira que ens porta acompanyant des de l’inici de la cursa , tot seguit uns quilòmetres tot crestejant aquesta serra fins a la part més novedosa de la cursa , una part boscosa que transcorré per una barrancada amb uns corriols ben humits , des d’aquí farem cap al balcó d’en Ximet i el senderó dels Ruixols farem cap a la Cresta del Cantillaire, ja portem més de 18 quilometres però sabem que lo més dur encara esta per arribar , sobretot perquè les cames , a aquestes alçades, ja comencen a pesar .
La baixada per la sendera rovellonera ens deixa als peus de La Picossa , aquí toca parar a l’avituallament i agafar forces per encarar el darrer escull del dia, i es que en poc més d’un quilòmetre farem 250 metres de desnivell positiu , que pujant pel corriol de la Cova Porca ens deixaran al capdamunt del pic més alt de la Ribera d’Ebre , a gairebé 500 metres sobre el nivell del mar, on podem gaudir d’una magnífica panorámica de la Ribera d’Ebre , ara el sol ja ha tret el cap definitivament , sabem que el que queda només farà que baixar , per començar per una part més tècnica i tot seguit pel barranc dels Fraus que ens durà fins al lloc d’arribada , tot just després de gairebé 24 quilòmetres i 3 hores i mitjà , qui més qui menys, intuïm St Jeroni , i allí tot un seguit de cares conegudes i veus familiars ens donen el darrer impuls per entrar cansats però amb la satisfacció d’haver superat aquesta cursa amb bones sensacions.
Com sempre un bon tast del paisatge de la Ribera d’Ebre , que aquest any hem pogut gaudir a la tardor i que ens ensenya , un cop més , que ben a prop de casa tenim uns paratges que ens faran gaudir . Per tot plegat us convidem a fer una passejada pels senders d’aquesta cursa per seguir disfrutant del que ens agrada a molta gent , us garantim que el paisatge i l’entorn bé valen l’esforç realitzat així que us recomanen que corrent o caminat algun dia trepitgeu aquest recorregut.

Armand Pi

IMG-20151108-WA0003a

 

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.