CURSA LA PORTELLA

CURSA LA PORTELLA

04/03/2015

Som diumenge de bon matí , el lloc on quedem , l’Artesana , com quasi sempre , ens trobem amb el Sergi i el Jordi disposats a fer una volta llargueta pel terme , després de comprovar que el Joan Carles encara no ha fet cap , ens posem en contacte , amb això els mòbils ens aporten lo seu , el cas es que una mica més tard de lo que estava previst enfilem el camí per tal de participar a la cursa de muntanya de l’Hospitalet de l’Infant, La Portella en la seva 6enà edició, per sort tot indica que avui no tindrem vent que parlant de la zona de l’Hospitalet s’agraeix.

Un cop a la linea de sortida respirem l’ambient pre-cursa, i un cop fet el tret de sortida enfilem les primeres pujades del trajecte que durant més de 25 km ens portaran pel terme d’Hospitalet i part de Vandellós, per començar tenim una pujadeta que ens portarà fins a l’Ermita de St Roc, estem a 300 m per sobre del nivell del mar i ja podem divisar el Mar Mediterrani de forma clara i nítida , no tenim vent , tampoc calor perquè de moment el cel està ben núvol.

Després de baixar una estona toca enfilar-nos cap a la part més feixuga de la cursa i es que pugem al Molló Puntaire , a més de 700 m per damunt del nivell del mar , Així que ens esperen 5 km de pujada continuada que s’accentua en el darrer tram i que fa que més que correr caminem en grup molta estona . Aquí ja comencem a veure el sol i gaudim d’una vista al mar força espectacular.

Ara ja toca baixar, i pel barranc de Lleria durant força estona , són més de 6 km força corredors que ens duran fins a vora mar, el ritme es ràpid , ja hem passat dos terceres parts de cursa i el casament comença a notar-se .

Es tal l’empenta amb la que correm que amb dues companyes de cursa que ens saltem una de les marques de la cursa i això provoca uns moments de pèrdua i desconcert que no resolem fins que tornem enrere , amb tot plegat hem perdut uns minuts és aleshores que tornem a divisar uma nova pujada que ens portarà a tot un seguit de turons, el més alt dels quals el del Torn, tot just 150 m per damunt del nivell del mar, i fent amb diferents pujades i baixades arribem fins a les platges d’Hospitalet per enfilar els darrers quilòmetres que es fan llargs i pesats , entre d’altres coses perquè dels 24 km que comptaven aquests s’allarguen uma mica més i això quan estàs al final d’una cursa tan llarga és fa notar.

Ara ja aixafem els carrers de l’Hospitalet , fem el darrer esforç, i avui , sense rampes , divisem l’arribada de la cursa .

Final de la cursa , fem un beure i una bona dutxa amb aigua calenta , aquest cop per a tothom . El Joan Carles já ha arribat fa estona de la cursa curta, amb ell comentem una mica la cursa , una cursa corredora , que ens ha permès conèixer un paratge més, a prop de casa nostra , a les muntanyes d’Hospitalet i Vandellòs, pujant fins a la Portella , un dels miradors més imponents del Maré Nostrum a les nostres contrades.

Armand Pi

cursa                                cursa portella Joan Carles

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.