SEGONA MARATÓ  DEL PRIORAT

SEGONA MARATÓ DEL PRIORAT

07/10/2015

Crònica  2ona  Marató del Priorat

 

Som dissabte pel matí  ,  temperatura agradable,  cel  força ennuvolat , sembla que el dia ens acompanyarà quan tot just va arribant la gent a la plaça de la Cooperativa de Falset .

Estem a punt de viure una nova jornada de running a Falset , ja tenim aquí la 2ona Marató del Priorat, ens apleguem un grapat de gent del CEP , aquest cop més d’una quinzena entre les dues proves que es duran a terme, la Mitja i la Marató,  entre totes dues gairebé 500 participants, Déu n’hi do.

Fem les fotos de rigor, i una mica abans de les 9  entrem a la sala de Botes de la Cooperativa on ens rep el Blai , un cop feta la volta de rigor pel Celler , sortim al carrer i tot està apunt per donar sortida a la Marató  que duu el nom de la nostra comarca .

La sortida és força ràpida i , uns més que d’altres, ens enfilem ben aviat al capdamunt del camí de les Aubagues en direcció a Bellmunt on trobem el segon dels avituallaments . A partir d’aquí anem costa avall fins a trobar el riu Siurana , no baixa massa , el travessem sense problemes i s’inicia l’ascensió que ens durà al camí ral que comunica amb Gratallops, a punt d’entrar al poble  un grup de tres corredors  de la Mitja , entre ells el Jordi Martí,  ens avancen , ells ja tenen  la meitat del camí fet.

Arribem a Gratallops , allí es divideixen ambdós curses , nosaltres no parem a l’avituallament i ens dirigim cap al proper avituallament , el Celler Buil i Giné , allí mengem unes quantes avellanes garapinyades pugem fins a l’ermita de la Consolació i ens endinsem per un senderó que ens durà fins la Vilella Alta , allí ens reben a la plaça el grup de Batucada les Lloques , que ens encomanen  el seu ritme per seguir endavant , som al Km 17.

Des de la Vilella Alta  ens enfilem per un corriol  que segueix el GR 174  i que durant els 3km següents ens dura per un paisatge de vinyes  fins que ens trobem al següent poble del recorregut , Torroja, però just abans d’arribar-hi trobem un company  de fatiges , el Carlos, tot just  abans de travessar el pont sobre el riu Siurana, ell  ens dona ànims per encarar la darrera pujada que ens durà fins al poble . Ja som gairebé a l’equador de la cursa , sabem que a partir d’ara ve el més difícil.

Des de Torroja ens anem enfilant pel camí del Pinell , que ens durà al punt més alt de la cursa , a 538 m d’alçada , des d’aquí podem gaudir d’una bona vista del Montsant, després el camí de la Rosa i el camí dels Trossets ens portaràn fins a Porrera . El que queda fins a Falset ja ens sona , hi hem passat força cops , és el senderó que puja pel Mas d’en Cubells, un cop dalt al coll toca baixar fins al darrer dels avituallaments, el del Celler Capafons Osso, aquí veiem força cares conegudes que ens donen la darrera empenta per afrontar els 5 km que resten .

Ja som al Barranc de l’Olla , des d’aquí 2km d’asfalt abans de travessar la carretera de Gratallops i enfilar els darrers trams de la cursa , ara si ja veiem el nostre objectiu , travessem el nostre poble  i fem cap de nou a la plaça de Cooperativa  on la trobada amb els qui t’esperen per fer els darrers metres   deixen un bon regust a aquesta cursa  que tot i no ser de molt desnivell  t’ha deixat assaborir un tast dels paisatges de la nostra comarca .

En definitiva una cursa corredora , sense massa desnivell ,  amb algun tram  d’asfalt  però amb molt senderó  i camí que et porta pel Priorat i que fan d’ella una cursa recomanable per tots aquells que es volen iniciar en la mitjana distància per la muntanya i damunt al cantó de casa , us animo doncs a que la feu , molts de naltros segur que algun altre cop repetirem!

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.