VI Marató de la Fageda 2015

VI Marató de la Fageda 2015

13/05/2015

La Cursa de Muntanya 6a. Marató la Fageda es va celebrar diumenge 26 d’Abril a la població de la Sénia! Prova competitiva federada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i puntuable per al 7è Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre!

I com no podia ser…el C.E.P. hi estava ben representat, pel Jordi Rull (Marxa) i el Vicenç i un servidor a la Marató.

La veritat és que per nosaltres (Vicenç i Jo) era tot un repte còrrer la marató. Era la primera vegada que ens enfrontàvem a una cursa d’aquestes característiques , tant per la distància a recòrrer (42’5 kms) i pel desnivell que havíem de superar (2500 mtrs. D+). Però les ganes i la motivació feien que l’afrontèssim amb optimisme, conscients del que ens esperava, sense por però amb molt respecte i il.lusió a la vegada! El track de la Cursa feia que haguèssim de ser reservats durant la primera meitat , ja que tot el desnivell es feia en el transcurs dels primers 30 kms.! Però…… no sempre les curses surten com planifiques! 🙂

Van donar el tret de sortida i el grup es va començar a estirar mentre sortiem del poble i enllaçàvem amb una sendera, que ens portaria directe a una pujada prou llarga! El ritme de cursa que portàvem era prou còmode, però de seguida ens vam adonar que anàvem més ràpid de l’esperat però ens trobàvem bé! En un tres i no res ens plantàvem a l’Escaleta (km.10) i després de planejar uns kms. descendiem per una baixada d’uns 3 km. ràpida i tècnica fins arribar a la Font del Teix (km. 18’5). Després de l’avituallament venien uns kms. de pujades i baixades i en aquest punt de la cursa (km. 22) ens adonàvem que el ritme que haviem portat era alt i vam decidir seguir cadascú pel seu camí, ja que les sensacions de cursa en aquest punt no eren les mateixes! Una vegada separats el ritme de cursa disminueix, guardant forces pel que quedava un cop pasat l’avituallament de la Fou (km.26), una pujada d’uns 4 kms. realment dura, on va posar a prova la resistència de tots els corredors, degut al desnivell d’aquesta i els kms. que duïem a les cames en aquest punt. Una vegada superat els Plans (km. 29) agafàvem aire per uns moments i ens servia per recuperar forces i tras superar una pujadeta fins a l’Escaleta (avituallament, km. 33) començava el descens que en 2 trams es convertia en baixades tècniques i prou difícils, fins arribar a la línia d’arribada! Objectiu superat! Acabar una marató en un temps digne ,amb sensacions   molt bones i  amb un record que sempre perdurarà; i el més important……disfrutar de la muntanya i d’un esport que cada vegada m’agrada més: el trail running!

Dades tècniques:

Distància: 42’5 kms.

Desnivell Positiu: 2500 mtrs.

Alçada màxima: 1113 mtrs.

Alçada mínima: 357 mtrs.

Ens veiem diumenge 10 de Maig a la 15a. Cursa de la UEC de Tortosa!

Salut i cames!

Jose Latorre

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.