Volta Circular: Pintures. Teixos i Aurons, Coves i fonts,  al peu del Montalt. Capçanes

Volta Circular: Pintures. Teixos i Aurons, Coves i fonts, al peu del Montalt. Capçanes

14/12/2016

Un bon grup hem gaudit d’ una volta per Capçanes. Gent del Poble, de Marçà, Falset, Castelló i fins i tot de Pamplona… i de totes les edats:  Grans, Petits i molt petis

Sortint des dels Tollets, amb boira,  hem agafat el camí de La Sendal.  Un nou sender, ens ha portat al abric de la Val, actualment protegit amb tanques metàl·liques  i amb cartells explicatius. En Marius Sedó ens ha donat les explicacions oportunes, destacant un cérvol i la Matança.

Finalitzada la visita, hem continuat camí fins al Racó de la Sendal i fins el Hotel Mas Collet.

Per arribar a la Font del Teixar, hem pujat per un camí per la finca de Vinyes Domènech, que després continuava com sendera.  A la font, eixuta, em fet un mos ràpid. La boira encara present, no permetia massa aturades. Els petits teixos eren ben presents.

Resseguint la sendera oberta fa un parell d’anys  ens hem endinsat a l’obaga del Montalt.

Els aurons havien perdut la fulla però els teixos eren ven visibles. Carboneres, un forn de Calç, tot ben humit, dins d’aquest dens alzinar.

En aquest tram, costerut, i a punt d’arribar al pas del Vinagre, hem superat la boira i un bon solet ens ha sorprès a tots.  Hem pres el GR  amunt cap al Portell, direcció a Tivissa, on al mateix camí hi ha ben visibles un parell de teixos mil·lenaris.

I d’aquí, deixant el GR, hem pujat per una relliscosa pendent fins la Cova de les 2 Boques.  Un mar de núvols als nostres peus emmarcaven de forma espectacular  el Montalt y la serra Llaberia, la Miranda,  el Tossal Rodó,…

Un cop guanyada la carena, i ja per dins del barranc de la Canyera, hem anat resseguint la sendera, sempre en baixada, de carbonera en carbonera, fins al Racó de l’Escaleta i més avall, fins la pista i un altre forn de calç enrunat.  Aquest cop no ens em atansat a la font de la Canyera. De nou dins de la boira, i ja per bon camí, hem passat a prop del Mas d’en Guimerà i enllaçat amb el camí de la Fou, en cimentat, fins als Tollets on teníem els vehicles.

Una bonica volta circular, ben variada, amb l’atractiu de les pintures rupestres i l’espectacularitat del mar de núvols per sota dels ulls de la calavera (Cova de les dos boques).

Enric Grosche.

Desnivell positiu: 10km

Km: 400km positius

No hi ha cap Comentari

Participa a la conversa

No hi ha cap Comentari!

Sigues el primer en començar una conversa.

Only registered users can comment.